Foglalás
Bezár

BalatonFondo kerékpárverseny

2023. május 1. Balatonfüred, Annagora Aquapark, Fürdő utca
BalatonFondo kerékpárverseny
A Balatonfondo elnevezésű kerékpáros maraton a Giro d’Italia magyarországi Nagy Rajtjának állít emléket.
A résztvevők a 2022-es Olasz Körverseny második szakaszának útvonalából ismert részeken tekerhetnek, mindezt hazánkban egyedülálló módon, teljes útlezárás mellett.

Az 1.BalatonFondo országúti maratonon 2023. május 1-én, 09’00kor, Balatonfüredről indulva, kis forgalmú utakon kalandozhatnak a kerékpárosok a Balaton-felvidék legszebb tájain, 70 és 140 km-es távokon.

Az útvonal érinti Tihanyt és a magyar Toszkánaként titulált Káli-medencét is. A résztvevőket hat különböző korcsoportban díjazzák, a tombola nyeremények fődíja egy másfél milliós értékű Bianchi Sprint karbon országúti kerékpár. A gyerekeket 14 éves korig, ingyenes ügyességi és gyorsasági verseny fogadja április 30.-án, a füredi Aquaparknál.

A rendezvény célja a magyar és külföldi kerékpárosok részére versenyzési, túrázási, maratonozási lehetőség biztosítása, a kerékpáros sport népszerűsítése. Azokat is várják, akik soha nem vettek még részt kerékpáros rendezvényen indulóként, az esemény nem profiknak szól!

Európában rendkívül népszerűek a lezárt pályákon, igényes frissítő állomásokkal és magas szolgáltatási színvonallal piacra lépő ún Granfondo események,a legismertebbeken nem ritka a 10-15 ezres indulószám sem.

A szervezők az első évben 1500-2000 indulóra számítanak, szeretnék a Giro emlékére minden évben megrendezni ezt a balatoni Granfondot és remélik, hogy az évek során egyre több külföldi bringással is megismertethetik a Balaton-felvidék kínálta világszínvonalú országútizási lehetőségeket.

A rendezvény legnagyobb vonzerejét az útvonalak teljes zárása adhatja, a résztvevők egy meghatározott limit időn belül, teljesen forgalom mentesen tekerhetnek az utakon a rendőrség és polgárőrség segítségével.

Az indulók között 1.000.000 Forint értékű Bianchi karbon kerékpárt sorsolnak ki.
Google Naptárhoz adás

Kapcsolódó ajánlataink az esemény időpontjában

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!