Foglalás
Bezár

BalatonFondo kerékpárverseny

2023. május 1. Balatonfüred, Annagora Aquapark, Fürdő utca

A Balatonfondo elnevezésű kerékpáros maraton a Giro d’Italia magyarországi Nagy Rajtjának állít emléket.

A résztvevők a 2022-es Olasz Körverseny második szakaszának útvonalából ismert részeken tekerhetnek, mindezt hazánkban egyedülálló módon, teljes útlezárás mellett.

Az 1.BalatonFondo országúti maratonon 2023. május 1-én, 09’00kor, Balatonfüredről indulva, kis forgalmú utakon kalandozhatnak a kerékpárosok a Balaton-felvidék legszebb tájain, 70 és 140 km-es távokon.

Az útvonal érinti Tihanyt és a magyar Toszkánaként titulált Káli-medencét is. A résztvevőket hat különböző korcsoportban díjazzák, a tombola nyeremények fődíja egy másfél milliós értékű Bianchi Sprint karbon országúti kerékpár. A gyerekeket 14 éves korig, ingyenes ügyességi és gyorsasági verseny fogadja április 30.-án, a füredi Aquaparknál.

A rendezvény célja a magyar és külföldi kerékpárosok részére versenyzési, túrázási, maratonozási lehetőség biztosítása, a kerékpáros sport népszerűsítése. Azokat is várják, akik soha nem vettek még részt kerékpáros rendezvényen indulóként, az esemény nem profiknak szól!

Európában rendkívül népszerűek a lezárt pályákon, igényes frissítő állomásokkal és magas szolgáltatási színvonallal piacra lépő ún Granfondo események,a legismertebbeken nem ritka a 10-15 ezres indulószám sem.

A szervezők az első évben 1500-2000 indulóra számítanak, szeretnék a Giro emlékére minden évben megrendezni ezt a balatoni Granfondot és remélik, hogy az évek során egyre több külföldi bringással is megismertethetik a Balaton-felvidék kínálta világszínvonalú országútizási lehetőségeket.

A rendezvény legnagyobb vonzerejét az útvonalak teljes zárása adhatja, a résztvevők egy meghatározott limit időn belül, teljesen forgalom mentesen tekerhetnek az utakon a rendőrség és polgárőrség segítségével.

Az indulók között 1.000.000 Forint értékű Bianchi karbon kerékpárt sorsolnak ki.

További információ az enapon.hu-n: BalatonFondo kerékpárverseny

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!