Vendégtájékoztató

Szeretettel köszöntjük vendégeinket az Akadémia Hotel**** Balatonfüredben!

Letöltés PDF formátumban

Mindenekelőtt kellemes pihenést és élményekben gazdag kikapcsolódást kívánunk minden kedves vendégünknek!

Ebben a tájékoztatóban megpróbálunk válaszolni minden olyan kérdésre, amely Önökben az itt tartózkodásuk alatt esetlegesen felmerülhet.

Kérjük, figyelmesen tanulmányozzák a következő oldalakat, mert a tájékoztatók mellett fontos információkról is olvashatnak.

Elsőként egy rövid bevezetőt találnak Veszprém megyéről, azon belül is Balatonfüredről.

A továbbiakban részletes leírással szolgálunk a szálloda szolgáltatásaival kapcsolatban.

Fontos, hogy elolvassák és betartsák a szálloda tűzvédelmi rendszabályait.

Ha esetleg mégis akadna olyan kérdésük, melyre a tájékoztatóban nem kaptak választ, kérjék a személyzet segítségét, vagy kérdezzék a Recepciót!

Kellemes pihenést kíván
az Akadémia Hotel**** Balatonfüred


Veszprém megye bemutatása



Balatonfüred: Balatonfüred város Veszprém megyében található, a Balatonfüredi járás székhelye. „A Balaton északi partjának fővárosa”, a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye. Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében Magyarország hatodik legnépszerűbb települése. Jelentős vitorláskikötő.

Története: Füred térségét már az ősember is lakta. Első ismert lakói a rómaiak voltak, emléküket számos kiásott épületrom és síremlék jelzi. Füred nevével írásos emlékként először 1211-ben találkozunk, a Tihanyi apátság egy birtokösszeírásában. A város az 1800-as években, a reformkor idején indult fejlődésnek. A vendégek szórakozását a nyári időben fából készült színház szolgálta. 1831-ben megépült a Balatonfüredi Színház, a Dunántúl első magyar nyelvű kőszínháza, melyet Kisfaludy Sándor alapított adományokból, apátsági és népi segítséggel.

Nevezetességek: Szentgyörgyi Horváth János rendezte 1825. július 26-án a füredi Horváth-házban az első Anna-bált lánya, Anna Krisztina tiszteletére. Az Anna-bál hagyománnyá vált, azóta minden évben megrendezik. Széchenyi István kezdeményezésére innen indult el 1846-ban az első balatoni gőzhajó, a Kisfaludy. Füreden hajógyár is létesült. Az 1900-as évek elején kezdődött a település nagyobb fellendülése, feltöltötték a tó partját, kialakították a sétányt, magánvillák épültek, elkészült a kórház déli szárnya. A második világháború után, az 1960-as években indult egy újabb fejlődési hullám. 1966-ban itt tartották a XXVII. FICC (Nemzetközi Camping Caravanning Club) Rallyt, erre épült a város 4000 személyes kempingje. 1971-ben Füredet Magyarország első gyógy- és üdülőhelyi városává nyilvánították. Balatonfüred 1987 óta „A szőlő és a bor nemzetközi városa”.

Látnivalók:


Szállodai szolgáltatások A-Z



Ablak A szálloda minden szobája hangszigetelt nyílászárókkal van felszerelve.

Ajándékutalvány Ajándékozzon élményt és pihenést, kényelmesen, ajándék utáni rohangálás vásárlás és sorban állás nélkül! Lepje meg szeretteit és ismerőseit Akadémia Hotel **** ajándékutalvánnyal, amely megvásárolható a Recepción vagy honlapunkon. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Ágynemű Amennyiben szükség van extra takaróra, párnára vagy ágyneműcserére, kérjük, igényelje a Recepción vagy napközben a szobaasszonyoknál.

Autóparkoló A hotel és az uszoda mellett található parkolót, valamint a Konferencia-központ- tal szemben található parkolót szállóvendégeink ingyenesen használhatják.

Bababarát Kérésére biztosítunk: babaágy, wc szűkítő, bili, fellépő, etetőszék, babafürdőkád. bekészítések

Balatonfüredi Városi Uszoda Az uszoda zárt átjárón közelíthető meg, ahol a szállóvendégeink részére térítésmentesen használható: 33 méteres úszómedence, 12 méteres tanmedence, jacuzzi, finn szauna, infra szauna, gőzkabin.

Bankkártya A következő kártyatípusokat fogadjuk el: Visa, VisaElectron, MasterCard, Maestro.

Biblia A fiókba bekészítve találja.

Check-in / Érkezés A szállodai szobákat az érkezés napján kedves vendégeink 14:00 órától foglalhatják el. A szoba elfoglalásáig a csomagokat a Recepciónál helyezhetik el.

Check-out / Távozás Távozás napján kérjük a szobákat 10:00 óráig szíveskedjenek elhagyni. Amennyiben tovább kívánnak a szobában tartózkodni kérjük jelezzék előre a Recepción. Lehetőség van rá, hogy az elutazás napján 10:00 óra után (foglaltságtól függően) még a szobában maradjanak, feltételekről érdeklődjön Recepciónkon.

Cipőkanál A szobában bekészítve található.

Cipőtisztítás A lobbyban található cipőtisztító berendezés, szobai bekészítésben pedig cipőtisztító kendő. Amennyiben cipőtisztító szolgáltatásunkat venné igénybe, kérjük, érdeklődjön a Recepción!

Concierge szolgáltatás Amennyiben programlehetőségekről, városlátogatásról, jegyfoglalásról, illetve egyéb programokról szeretne érdeklődni, recepciós kollégánk 0-24 óra között áll szíves rendelkezésére.

Csomagmegőrző Amennyiben szobáját már elhagyta, azonban csomagjait a szállodánkban kívánja hagyni, kérjük forduljon recepciós kollégáinkhoz.

Csomagszállítási Ha csomaghordáshoz kérné segítségünket, kérjük, forduljon Recepciónkhoz. szolgáltatás

Dietetikus étkezés Amennyiben szeretné szolgáltatásunkat igénybe venni, kérjük jelezze a Recepción.

Dohányzás Szállodai szobáink és azok teraszai nem dohányzók. Dohányozni csak az arra kijelölt helyen szabad.

Elektromos csatlakozás Magyarországon 220 V / 50 Hz működik.

Elveszett tárgyak Amennyiben elvesztett vagy talált valamit, kérjük, hogy tájékoztassa a szobaasszonyokat vagy a Recepciót.

Esernyő Esernyő a Recepción igényelhető.

Ébresztési szolgáltatás Igény esetén, kérem, jelezze a Recepción.

Étkezés Étkezésre a szálloda éttermében van lehetőség 7.00 – 21.00 óra között az aktuális étlap szerint. Igény esetén szobaszervizt biztosítunk!

Étkezés időpontja Reggeli 07:00 - 10:00 óráig. Vacsora 18:00 - 21:00 óráig

Fénymásolás A Recepción áll rendelkezésre.

Fizetési módok A fizetés történhet készpénzzel (HUF, EUR), bankkártyával és SZÉP kártyával. A számlázás a Recepción történik.

Függöny Minden szobánk fényáteresztő és sötétítő függönnyel felszerelt.

Fürdőszoba Minden szobánkban WC és fürdőszoba található, kérésére fürdőszobai széket biztosítunk – igényét a Recepción jelezze! Fürdőszoba felszerelés: Bekészítés (cipőtisztító kendő, kozmetikai csomag, varrókészlet, zuhanysapka), Fogmosó pohár, Fürdőszobai kilépő, Hajszárító, Konnektor, Egészségügyi tasak, Mosdókagyló, Folyékony szappan, tusfürdő és sampon, Törölközőtartó, Tükör a fürdőben, WC papír és tartó, WC kefe, Zuhanyzó

Fürdőköpeny A szobába bekészítve található személyenként 1 db.

Fűtés Szobánként egyedileg állítható a kívánt hőmérséklet a falon található hőfokszabályzóval. Kérjük, zárt ajtó és ablak mellett használja!

Hajszárító Minden fürdőszobában megtalálható.

Háziállat Háziállatot - kivéve vakvezető kutya – felár ellenében fogadunk. Ennek költségéről tájékozódjon weboldalunkon,vagy kérdezze kollégáinkat!

Hírlevél Honlapunkon keresztül tud feliratkozni. (http://www.akademiahotel.hu/hirlevel-feliratkozas.html)

Honlap Honlapunkon olvashatja aktuális akcióinkat, csomagajánlatainkat. www.akademiahotel.hu.

Információs anyagok Programajánló szórólapok, térképek, menetrendek, valamint éttermi ajánlatok a Recepciónál kihelyezve találhatók.

Internet A szobákban és a közösségi terekben térítésmentesen Wi-Fi elérhetőséget biztosítunk.

Internet terminál Internethasználathoz – igény esetén – laptopot biztosítunk nyomtatási lehetőséggel. Érdeklődjön a Recepción!

Íróeszköz, jegyzetfüzet A szobában bekészítve található.

Jegyértékesítés Jegyvásárlás igényét, kérem, a Recepción jelezze - jegyek, belépők stb.

"Kérem, ne zavarjanak!" tábla Ha nem akarja, hogy zavarják, akassza ki a táblát az ajtókilincsre.

Kerékpárkölcsönzés A szálloda Recepcióján van lehetőség kerékpárok bérlésére.

Látnivalók a környéken A szálloda programjairól és a környékbeli rendezvényekről, látnivalókról a recepciós kollégák nyújtanak tájékoztatást.

Lázmérő Szükség esetén, a Recepción kérhető.

Levélpapír A szobában bekészítve található.

Légkondicionálás Minden szobánk légkondicionálóval felszerelt, amelyek egyedileg szabályozhatók a szobákban a falon található hőfokszabályzóval. Kérjük, zárt ajtó és ablak mellett használja!

Légkondicionálás a közös helyiségekben Az étterem, a bár, a lobby központilag irányított légkondicionáló berendezéssel ellátott.

Lobby bár A bár folyamatos nyitvatartása mellett, szobaszervizt biztosítunk 6.00 – 22.00 óra között.

Magazin A szobában bekészítve található.

Menetrend információ Menetrend információ a Recepción kérhető.

Mosatási szolgáltatás Szállodánk vállalja ruhái tisztítását, mosását és vasalását. Kérjük, amennyiben szeretné igénybe venni a szolgáltatást, jelezze kollégáink felé. Árlista a Recepción található.

Műszaki hiba A szobában adódó műszaki hibát kérjük, jelezze a Recepción.

Napi ágynemű csere Igény esetén (felár ellenében) naponta cseréljük ágyneműjét. Kérem, jelezze a Recepción vagy a takarító kollégáknak. 3 éjszaka után térítés mentesen cseréljük ágyneműjét.

Napi törölköző csere A törölköző ledobásával legyen kedves jelezni új törölköző igényét. Legyen környezettudatos! Kevesebb mosással óvjuk a természetet!

Orvos Jelezze a Recepción ha egészségügyi problémája merülne fel, hogy kollégáink orvost vagy mentőt tudjanak hívni. Orvosi ügyelet: Balatonfüred, Csárda u. 1. Tel: 87/580-888

Papucs A Recepción igényelhető.

Párnák Tartalék párna, valamint egyéb típusú párna a Recepción igényelhető.

Poggyásztartó A szobában a csomag tárolására alkalmas padozat, a szekrény mellett található.

Póttakaró Póttakaró a Recepción igényelhető.

Rádió A televízión hallgathatók rádióadók, amelyek megtalálhatók a tájékoztató végén a csatornakiosztáson.

Recepció Recepciós szolgálatunk a nap 24 órájában elérhető, bármilyen kérdése, kérése lenne, kérjük, jelezze kollégáinknál – szobatelefonon tárcsázza a „0”-t. Folyamatos be- és kijelentkezési lehetőséget biztosítunk. A számlázás a Recepción történik.

Reggeli Bőséges büféreggeli várja minden nap 7:00 és 10:00 között kedves vendégeinket a szálloda éttermében. Amennyiben szobájában kívánja elfogyasztani reggelijét, erre szerviz díj felszámítása mellett van lehetőség.

Reggeli hidegcsomag Korai elutazás esetén kérésre reggeli helyett hidegcsomag igényelhető. Igényét kérjük, az elutazást megelőző napon 17:00 óráig Recepciónkon jelezze.

Rendezvény Az Akadémia Hotel**** ideális helyszíne sport, üzleti vagy családi rendezvényeknek. Bővebb felvilágosításért forduljon kollégáinkhoz a Recepción!

Ruhaszekrény A szobai szekrény akasztós és polcos résszel is rendelkezik. A szekrény mellett fogas is található.

Segítségnyújtás Segítséget a Recepción kérhet 0-24 óráig.

Szauna A városi uszodában - közvetlenül a szállodából zárt folyosón megközelítve - szállóvendégeink számára térítésmentesen vehető igénybe.

Számlázás Minden esetben a Recepción történik.

Számítástechnikai segítségnyújtás Probléma esetén kérem, forduljon a Recepcióhoz.

Széf Szobáink széffel felszereltek.

Szemetes Szemetes minden szobában és fürdőszobában található.

Szennyesruha-zsák A szekrényben bekészítve található. A tisztítandó ruhaneműket kérjük, helyezze a szennyesruha-tartó zacskóba. A mosatás ellenértéke távozáskor a Recepción fizetendő.

SZÉP kártya Szállodánkban K&H, MKB és OTP Széchenyi Pihenőkártyát fogadunk el.

Szobai bútorzat 2 db szék, 2 db ágy, asztal, 1 db asztali lámpa, konnektor, LCD színes televízió, 2 db éjjeliszekrény, gardróbszekrény, öltöző tükör, 2 db led olvasólámpa,1 db szobaszéf.

Takarítás A szobákat minden nap takarítjuk. Amennyiben extra takarításra lenne igény kérjük, jelezze a Recepción.

Taxi Amennyiben taxit szeretne rendelni, kollégáink készséggel segítenek Önnek.

Telefon Minden szobában található telefonkészülék. Nyilvános telefon elérhető a Recepción.

Televízió Minden szobánk LCD színes televízióval felszerelt, amelyekhez távirányító tartozik.

Televíziós csatornák a szállodai szobákban A TV készüléket a távirányítóval kapcsolhatja be. Magyar és nemzetközi tévécsatornákat kínálunk Önnek. Ha a készülékkel probléma adódna, kérem, jelezze a Recepción, kollégáink szívesen beprogramozzák a csatornákat.

Televízió műsor Az aktuális és elkövetkező műsorokat a televízión tekintheti meg. A csatornakiosztást a tájékoztató végén találja.

Tisztálkodási szerek A szálloda Recepcióján megvásárolhatók: (testápoló, borotva, fogkefe, fogkrém, dezodor, papír zsebkendő, női higiéniai termékek, stb.)

Törölközők Minden szobában 1 db fürdőszobai kilépőt, illetve személyenként 1 db kéztörlőt, 1 db fürdőlepedőt találnak. A törölköző ledobásával legyen kedves jelezni egy új törölköző igénylését. Legyen környezettudatos! Kevesebb mosással óvjuk a természetet!

Transzferszolgáltatás Amennyiben igény van rá, kérem, jelezze a Recepción.

Tűz A szálloda egész területe füst és tűzérzékelőkkel ellátott. Tűz esetén, illetve a vészhang jelzésekor kövesse a szobaajtón lévő menekülési útvonalat.

Újság Napilapok a lobbyban találhatók, hetilapok elektronikus formában szintén a lobbyban olvashatók.

Valutaváltás Szállodánkban valutaváltás nem lehetséges. Számláját módjában áll forintban vagy euróban kiegyenlíteni, a visszajárót az adott pénznemben biztosítjuk. A számlát is a pénznem alapján állítjuk ki.

Vasalás A Recepción jelezze vasalási igényét, kollégáink felmennek a vasalni való ruhákért. A vasalást követően ruháit visszaszállítják Önnek a szobájába. Díjáról a Recepción érdeklődhet.

Vasalási szolgáltatás Kérem, a Recepción jelezze vasalási szándékát! Kérésére vasalót és vasalódeszkát biztosítunk.

Vészkijárat A szobaajtón kihelyezett menekülési útvonalnak megfelelően.

Tűzvédelmi előírások



Engedje meg, hogy megismertessük Önt néhány tűzvédelmi előírással:


További információk



Szobaáraink: Aktuális szobaárainkról, csomag- és akciós ajánlatainkról a www.akademiahotel.hu oldalon tájékozódhat, ahol lehetősége van feliratkozni hírlevelezésünkre is.

Áraink a következő szolgáltatásokat tartalmazzák:

Gyermekkedvezmények:


Letöltés PDF formátumban

Cím: Balatonfüred, Horváth Mihály utca 66.
Telefon: +36 20 378 7428